Siktar alltid högt

Vad passar bättre för ett företag som närmar sig 40, än att ge sig själva en allmän uppfräschning i present? Gästrike Plåt vände sig till Gomorron för en Total Makeover.

Bakgrund

Gästrike Plåt har en stark ställning som lokalt företag i tak- och plåtbranschen. Deras företagsbilar och inte minst banderollerna, som sätts upp på byggnadsställningarna, är synliga lite varstans i Gästrikland med omnejd. De kom till oss för att få en ny logotyp. Men i diskussionen med oss på Gomorron adderades fler delar till uppdraget.

Gästrike plåt - Gammal logotyp
Gästrike Plåt Symbol

Logotyp

Den gamla logotypen bar tydliga spår av 1979. Dagens digitala värld ställer helt andra krav på tydlighet.. En plåtslagarhammar innesluten i en stiliserad byggnad blev Gästrike Plåts nya symbol. Och den röda färgen fick en något varmare nyans.

Gästrike Plåt Logotyp Liggande

Grafisk profil

En logotyp räcker inte långt utan ett sammanhang. Vi gjorde om samtliga delar i Gästrike Plåts utseende – från visitkort till dekor på deras transportbilar.

Gästrike_Plåt-GrafiskProfil-1440px
Gästrike_Plåt-Bildspråk01-1440px

Bildspråk

Bilder och filmer ska i huvudsak visa personal i arbete. De ska ge en känsla av att betraktaren är med uppe på taket och känner morgonens första värmande solstrålar eller den svindlande höjden uppe i ett kyrktorn.

Mobilanpassad hemsida

Hemsidan är navet i Gästrike Plåts kommunikation med kunder och blivande medarbetare. Nu är den mobilanpassad och mer lättillgänglig på alla sätt.

Gästrike_Plåt-Mobilanpassad-1440px

Vill du veta mer om hur vi jobbar? Hör av dig så bjuder vi dig på en gomorronfrukost.