Gomorron reklambyrå logotyp

Siktar alltid högt

Vad passar bättre för ett företag som närmar sig 40, än att ge sig själva en allmän uppfräschning i present? Gästrike Plåt vände sig till Gomorron för en Total Makeover.

Bakgrund

Gästrike Plåt har en stark ställning som lokalt företag i tak- och plåtbranschen. Deras företagsbilar och inte minst banderollerna, som sätts upp på byggnadsställningarna, är synliga lite varstans i Gästrikland med omnejd. De kom till oss för att få en ny logotyp. Men i diskussionen med oss på Gomorron adderades fler delar till uppdraget.

Gästrike plåt - Gammal logotyp
Gästrike Plåt Symbol

Logotyp

Den gamla logotypen bar tydliga spår av 1979. Dagens digitala värld ställer helt andra krav på tydlighet.. En plåtslagarhammar innesluten i en stiliserad byggnad blev Gästrike Plåts nya symbol. Och den röda färgen fick en något varmare nyans.

Gästrike Plåt Logotyp Liggande

Grafisk profil

En logotyp räcker inte långt utan ett sammanhang. Vi gjorde om samtliga delar i Gästrike Plåts utseende – från visitkort till dekor på deras transportbilar.

Gästrike Plåt grafiska profil
Anställd hos Gästrike plåt lägger plåttak

Bildspråk

Bilder och filmer ska i huvudsak visa personal i arbete. De ska ge en känsla av att betraktaren är med uppe på taket och känner morgonens första värmande solstrålar eller den svindlande höjden uppe i ett kyrktorn.

Mobilanpassad hemsida

Hemsidan är navet i Gästrike Plåts kommunikation med kunder och blivande medarbetare. Nu är den mobilanpassad och mer lättillgänglig på alla sätt.

Gästrike plåt sajt i mobil

Vill du veta mer om hur vi jobbar? Hör av dig så bjuder vi dig på en gomorronfrukost.

En rubrik…

Att vara utsatt på nätet, i hemmet eller i en kärleksrelation…det kan vara…

Behöver du någon att prata med?

  • Prata med en vuxen du litar på
  • Ring till socialtjänsten där du bor
  • 114 14 om du vill prata med polisen men det inte är akut
  • 112 – om du är i fara eller det är bråttom!

Psykiskt

Fysiskt

Sexualiserat

Digitalt

utgör en stor del av våldet i nära relationer och internet kan användas som arena för att begränsa en nuvarande eller tidigare partners livsutrymme. Den vanligaste formen av digitalt våld som tjejer söker hjälp för är att en nuvarande eller tidigare pojkvän spridit eller hotat att sprida sexuella bilder (BRÅ.se).

www.umo.se  – här finns många kontakter om du behöver stöd

www.gavle.se

Besök www.jagvillveta.se för att få reda på mer

Besök www.ungarelationer.se  för att få reda på mer

Exempel på tilltal från Om nätet (Huskurage) – YouTube