There’s a new salon in town

Lättman är en nyöppnad frisersalong i centrala Gävle – med logotyp, grafiskt manér och hemsida framtagna av Gomorron. Ett uppdrag som klippt och skuret för oss!

Bakgrund

Med lång erfarenhet från andra frisersalonger startade Helen Lättman under sommaren 2020 en egen frisersalong i centrala Gävle. Hon tog kontakt med oss för hjälp med logotyp och hemsida. Efter ett förutsättningslöst möte, där vi gick igenom hennes visioner och idéer för salongen, kom vi överens om att även se över namn, grafiskt manér och diverse trycksaker.

Helene Lättman klipper hår i hårsalongen Lättman
Lättman logotyp på byggnad

Namn och logotyp

Namnförslaget blev kort och gott ”Lättman”. Helen var rädd att namn och logotyp endast skulle uppfattas som ett efternamn och inte ett varumärke. Vi skapade därför en stilren och tydlig logotyp och gav namnet en grafisk prägel.

Helen i intervju med GD

”När jag såg loggan fick den sitt eget liv. Visst är den snygg!”

Grafiskt uttryck

Då de etablerade salongerna i Gävle i mångt och mycket har en liknande estetik, ville vi ge Lättman en profil med egen touch som sticker ut. Det framhävs i såväl val av typsnitt som färger, vilka kompletterar varandra (och har tydliga kontraster.) Det grafiska manéret ger en känsla av lyx och kompetens men också trivsamhet och optimism, något som förstärks i interiören i salongen. Spana in hemsidan här.

Lättman hårsalong shoppingpåse

Vill du veta mer om hur vi jobbar? Hör av dig så bjuder vi dig på en gomorronfrukost.